Ravitsemusneuvonta

 

Ravitsemusneuvonta


Terveen elämän edellytyksenä on hyvä ravitsemus. Hengissä pysyminen ei edellytä hyvää ravitsemusta. Koira on varsin salliva ja mukautuva eläin, joka voi elää virheellisestikin ruokittuna, huonokuntoisena tosin. Huono ravitsemus altistaa koiran sairauksille, kun sen elimistön vastustuskyky on säästöliekillä.

Hyvä ravitsemus on terveyden perusta. Kaikille koirille käyttötarkoituksen mukainen, olosuhteisiin suhteutettu ravitsemus on tärkeää. Koiran hyvinvointiin liittyy olennaisesti se mitä se syö ja saako se ravinnostaan kaiken mitä se tarvitsee. Nykyään on tarjolla monenlaisia ruokintamalleja ja – tapoja, joiden väliltä valitseminen voi tuntua haastavalta kokeneemmallekin koiran omistajalle.

 

Tilanteita, joissa erityisesti kannattaa huolehtia, että koiran ravitsemus vastaa tarvetta:

  • urheilu-, harraste- ja näyttelykoirat
  • pentu- ja tiineysaika
  • ihon ja turkin ongelmat
  • ruoansulatusvaivat, ruokahaluttomuus
  • ruoka-aineallergiat
  • ylipaino
  • ikääntyvä koira

Koiralle sopimaton ravitsemus voi näkyä monin eri tavoin; koiralla voi ilmetä epämääräisiä ruoansulatushäiriöitä, ihon ja turkin ongelmia tai tulehduskierteitä, joita ei aina osata yhdistää koiran ruokavalioon liittyviksi. Hyvin suunniteltu, yksilöllinen, tasapainoinen ruokavalio ja sopivat ravintolisät parantavat jokaisen koiran hyvinvointia. Ravitsemusneuvonnassa otetaan huomioon myös omistajan toiveet jos haluat vaihtaa koirasi ruokavalion raakaruokaan, itse valmistettuun kypsennettyyn ruokaan tai sekaruokaan.

Ensimmäiseen tapaamiseen menee noin 1,5 – 2h. Seuraavat tapaamiskerrat riippuvat koiran kunnosta, seurantakäyntejä tarvitaan vähintään yksi, mieluummin kaksi hoitovasteen varmistamiseksi. Seurantakäynneillä huomioidaan koirassa tapahtuneita muutoksia ja tarkistetaan noudatettava hoitosuositus vastaamaan nykyistä tarvetta. Kontrollikäyntiin on hyvä varata 0,5 -1h.

Ravitsemisneuvonta ei korvaa eläinlääkärin palveluja.